Kundanpassat

 

Behöver Ni elektronik?

Vi utvecklar,

 konstruerar,

 programmerar

 och producerar

 elektronik.

 

Novametric har mer än 40 års erfarenhet av utveckling, konstruktion, programmering och produktion av elektronik.  Våra kunder är såväl stora som små. Förutom kundanpassad elektronik har vi egna produkter och tjänster för elinstallationsbranschen.

Vi visar några exempel.

 

AutoTime Motorvärmartimer

AutoTime är en temperaturstyrd elektronisk timer som kopplar in din motorvärmare i rätt tid före inställd avresetid, med hänsyn till rådande utomhustemperatur.

Tydlig och går att ställa in även med de tjockaste vantar.

Kan även monteras inomhus i elcentralen.

 

 

 

 

DigiWatt elmätare
DigiWatt är en smart, digital elmätare för campingplatser och marinor. Det intelligenta sättet att få kontroll över och betalt för den el som gäster med husvagnar, campingbilar och båtar förbrukar.

Lås upp och läs av med RFID!

 

 

Radio frequency identification (RFID)

 

Vi har arbetat med RFID-teknik i mer än 30 år och har egen skrivare för RFID-kort.

Elektronikkortet klarar såväl stora som små antenner. För att avstämma antennen till resonans finns

högvoltskondensatorer som kopplas in via switchar. Lysdioder som styrs av mikroprocessorn indikerar när resonans har uppnåtts.

 

 

 

Radio för dubbelriktad trådlös överföring av I/O över långa avstånd och i tuffa miljöer

 

Ibland finns varken kopparkabel eller Internet tillgängligt och då är radiokommunikation lösningen

 

 

 

 

 

Drivelektronik för lysdioder till utrymningskyltar

 Tillsammans med vår kund var vi för ca 20 år sedan först i Sverige med att använda lysdioder som belysningskälla i nödutrymningsskyltar. Vi fick ned effektförbrukningen i en skylt till drömgränsen, dvs mindre än 1 W.

 

Elektroniken i kopplingsdosan har 5 V batteriback-up så att skylten inte behöver central spänningsförsörjning när elnätet försvinner. Kortet kan leverera ström till upp till  24 lysdioder (80V). För att batteriet skall matcha lysdiodernas väldigt långa livsländ har vi egna laddningsalgoritmer.

 

 

 

Elektronik för krävande miljöer

Kortet används i en Amerikansk tillverkares bärbara och mycket robusta TIG-svetsar. Det styr gasflödet och starten ljusbågen. Kortet skapar en gnista på mer än 10 000V mellan svetselektrod och gods.